Produkty
{{product.title}} {{(product.price | customCurrency)}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | customCurrency)}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.quantity}}x {{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | customCurrency)}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | customCurrency)}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | customCurrency)}}

    Poslední dobou se nám začínají množit případy, kdy zákazník „reklamuje“ kytaru, která má struny příliš nízko nad pražci, lidově řečeno „drnčí“. A to i přes to, že dohmat nikdo neupravoval. Příčinou je nízká relativní vlhkost prostředí, ve kterém je nástroj uskladněn.

                 winter-guitar.jpg

 Mějte na paměti, že pro všechny strunné hudební nástroje je doporučená relativní vlhkost, ve které by měly být skladovány v rozmezí  45% - 60%.

Vlhkost může mít zásadní vliv na hratelnost a stav vašeho nástroje. V prostředí s nízkou vlhkostí horní resonanční deska kytary může poklesnout, což následně způsobí snížení dohmatu a drnčení strun nebo v extrémních případech mohou resonanční desky kytary prasknout.  Na druhé straně vysoká vlhkost může způsobit, že se horní resonanční deska kytary vyklene, což následně způsobí zvýšení dohmatu a obtížnou hratelnost nástroje. Věnujte prosím zvýšenou pozornost prostředí, ve kterém Vaši kytaru ukládáte.

Samozřejmostí je uložení kytary v kvalitním futrálu, vybírat můžete v naší nabídce kytarových pouzder.

Okolo vlhkosti koluje řada mýtů a polopravd. „Panelák = sucho, starý cihlový dům = vlhko“.  Vždy je to relativní a subjektivní. Záleží na zdrojích vlhka, které jsou v daném prostředí k dispozici. I v panelovém domě, kde ve 2+1 bydlí čtyři osoby, které vaří, perou, suší prádlo, zalévají kytky a používají koupelnu, může být vlhkost dostatečná, a naopak garsoniéra ve staré zástavbě, kde bydlí kytarista sám a občas tam přespí, může trpět suchem.

Jednoduchým způsobem jak zjistit vlhkost prostředí, kde je kytara uchovávána, je vlhkoměr. Při investici několika tisíc do nástroje je cena okolo dvou set korun do pokojového vlhkoměru zanedbatelná. Pořídit ho můžete i v našem e-shopu, např. Sencor SWS1500B

Co dělat, když zjistím, že vlhkost není dostatečná…? Ideálním řešením je zvlhčit místnost, ve které kytaru přechováváte. Na trhu je nepřeberné množství pokojových zvlhčovačů na tepelném nebo ultrazvukovém principu. Jednoduše nastavíte vlhkost, které chcete dosáhnout, zapnete zvlhčovač a občas dolijete vodu.

Snadnějším řešením je  použití  zvlhčovače přímo určeného pro nástroj. Opět existuje několik typů, například od firmy Martin - 18AHG, Ortega - HumiGT nebo Kyser - KLHA

I pro ty, kteří se nechtějí o nic starat existuje řešení - unikátní materiál Boveda, který ve svém okolí udržuje vlhkost cca 45-50%. Obsahuje ho například Daddario Humidipak, který tak jednoduše umístíte do kytary a můžete klidně spát s vědomím, že jste pro svůj nástroj udělali maximum.

Vězte, že při dodržení výše uvedených rad se Vám Vaše kytara odmění příjemnou hratelností a především dlouhou životností.

Expresní doručení! Objednávky na zboží, které je skladem, přijaté do 12h., expedujeme ještě týž den.

Předprodejní servis Všechny nabízené nástroje jsou zkontrolované a odborně seřízené

Doprava Zboží vám zašleme ověřenými doručovateli.

U objednávek nad 3000,- zaplatíme dopravu za vás.

Široký sortiment Vybíráme pro Vás kvalitní nástroje od osvědčených výrobců

Moderní eshop od Webmiumeshop