Produkty
{{product.title}} {{(product.price | customCurrency)}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | customCurrency)}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.quantity}}x {{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | customCurrency)}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | customCurrency)}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | customCurrency)}}

Bude nám potěšením vybrat kytaru hráčům jakékoliv muzikantské úrovně. Chystáte-li se na nákup své první kytary, pomohou vám následující rady:

Základními typy kytar jsou:

1.      KLASICKÉ

2.      AKUSTICKÉ (též nazývané WESTERNOVÉ)

3.      ELEKTROAKUSTICKÉ

4.      ELEKTRICKÉ

Každá z nich má svou specifickou konstrukci, zvuk a je určená pro určitý typ hraní.

Ve všech případech si nástroje vybíráme velice pečlivě, klademe důraz nejen na atraktivní podobu kytary, ale zejména na kvalitu materiálů, zpracování a s nimi spojený zvuk nástroje. Všechny kytary z našeho obchodu jsou nové, pečlivě zkontrolované a seřízené.

Kromě nejrůznějších velikostí nástroje máme také širokou nabídku cenových (a kvalitativních) kategorií, od kytar základních (vyrobených z vrstveného dřeva), přes vyšší kategorii tzv. polomasivních nástrojů (ty mají přední desku, která je pro zvuk zásadní, vyrobenou nikoliv z dýhy, ale z masivního dřeva), až po nástroje nejvyšší kvality, tzv. celomasivní (v tomto případě je vyrobeno z masivního dřeva celé tělo nástroje).

 

 Kytary KLASICKÉ, často nazývané ,,španělka“, mají širší hmatník a jsou vhodné pouze pro nylonové struny. Stanou se vynikajícími společníky pro hraní klasické hudby (Bach, Beethoven…), případně pro některé specifické žánry typu flamenca. Klasická kytara bývá obvykle vyžadována v Základních uměleckých školách. Není vhodná pro akordovou hru (folk, country, pop, rock…), která kytaře tohoto typu sice neuškodí, ale zvuk nylonových strun při akordové hře příliš nenadchne. Kovové struny na tomto typu kytary jsou naprosto nevhodné, nástroj se pod jejich silným tahem ničí a není plně naladitelný.

Zvuk klasické kytary můžete posoudit při poslechu nahrávek mistrů hrajících na tento typ kytary, mezi které u nás patří například Pavel Steidl a Štěpán Rak. Ze současných světových virtuózů lze zmínit mj. Davida Russella, Johna Williamse, Zorana Dukiće, z nastupující generace například Thibauta Garciu.

Klasické kytary nabízíme v několika typech velikosti – 1/2, 3/4 a 4/4. Nebude tedy problém vybrat nástroj i dětem menšího vzrůstu.

                                 classical-guitar.jpg

 

 Kytara AKUSTICKÁ (též westernová, či jumbo) má odlišnou konstrukci, užší hmatník (pohodlnější pro akordovou hru), kovové struny a je vhodná pro žánry typu folk, country, akustický rock, pop…Zvuk kovových strun je ostřejší, cinkavý a průrazný. Hodí se jak pro prstové vybrnkávání, akordovou hru, tak i pro hraní trsátkem. Kytara akustická je nástrojem univerzálnějším, víceúčelovým.

I u tohoto typu nástroje jsou k dispozici nejrůznějších velikostí korpusu, od tradičního a velmi oblíbeného tvaru nazývaného ,,dreadnought“ (velký korpus, silný zvuk s mohutnými basy a zvonivými výškami, ideální k doprovodu zpěvu) až po kytary menšího tvaru těla (Grand Auditorium, Orchestra Model), vhodné nejen pro kytaristy/kytaristky menšího vzrůstu, ale i například pro studiové nahrávání či pro hráče některých specifických prstových stylů (fingerstyle), apod.

Široce zastoupeny jsou v naší nabídce také akustické kytary se širším hmatníkem. Tyto nástroje ocení například kytaristé dosud navyklí na kytaru klasickou, kteří však preferují jasný a zvonivý zvuk kovových strun.

Na kytary akustické/s kovovými strunami hrají obvykle písničkáři (Jarek Nohavica, Vladimír Merta...), hráči country, popových či akustických rockových žánrů i mnozí sóloví kytaroví virtuózové (Tommy Emmanuel, Peppino D´Agostino, Michael Fix, Joe Robinson, Adam Palma, Adam Rafferty, Jacques Stotzem, Andy McKee, Laurence Juber, Norbi Kovács...)

                acoustic guitar.jpg

 

Kytarami ELEKTROAKUSTICKÝMI nazýváme kytary akustické, které jsou osazeny snímačem. Do kterékoliv kytary z našeho obchodu (která osazena snímačem není) můžeme, v případě vašeho zájmu, odborně namontovat snímač, a vy tak její zvuk můžete za pomoci kabelu zesílit přes kombo či jiné zařízení (vhodné pro veřejné koncertování).

                              electroacoustic.jpg

 

Kytary ELEKTRICKÉ jsou určeny na hraní ,,přes aparát“, a je tedy nutné pořídit k nim kombo a kabel. Elektrické kytary mají nejrůznější tvary těla, z nichž každé má svá zvuková specifika. Výsledný zvuk pak tvoří nejen použité materiály, ale i tvar těla a typ a kvalita snímače.  

Škála zvukových možností elektrické kytary bývá široká a může tak nalézt uplatnění v mnoha hudebních žánrech (rock, blues, jazz, metal…)

Ze současných českých špičkových hráčů na elektrickou kytaru zmiňme alespoň Michala Pavlíčka. Nesmazatelnou hráčskou stopu zanechal na tomto poli také geniální Radim Hladík. Z hráčů světových:Mark Knopfler, Eric Clapton, Steve Vai, Joe Satriani, Joe Bonamassa...

                     electric guitar ban.jpg

 

V případě, že si nevíte s výběrem jakéhokoliv typu kytary rady, neváhejte se na nás kdykoliv s důvěrou obrátit!

Expresní doručení! Objednávky na zboží, které je skladem, přijaté do 12h., expedujeme ještě týž den.

Předprodejní servis Všechny nabízené nástroje jsou zkontrolované a odborně seřízené

Doprava Zboží vám zašleme ověřenými doručovateli.

U objednávek nad 3000,- zaplatíme dopravu za vás.

Široký sortiment Vybíráme pro Vás kvalitní nástroje od osvědčených výrobců

Moderní eshop od Webmiumeshop